Duurzaamheidsadvies

positief wonen ABC

Positief Wonen helpt jou je woning te verduurzamen

Dat doen we door je te adviseren in de totaaloplossing die het best past bij jouw wensen en budget. Besluit je echt werk te gaan maken van de verduurzaming van jouw woning? Dan helpen we je ook graag met de realisatie!

Soms is het niet mogelijk om je woning in één keer geheel te verduurzamen. Misschien is het technisch erg lastig of is je budget niet toereikend. Dan is het goed om te weten dat het altijd mogelijk is om stappen te zetten. Soms kleine en soms grote. Positief Wonen is hierin heel inventief en creatief. Laat je dus niet stoppen en gun jezelf alle voordelen die het verduurzamen van een huis in stappen zo interessant maken!

Totaalpakket?

Je kunt Positief Wonen inschakelen voor het totaalpakket:

 • Duurzaamheidsadvies;
 • Projectbegeleiding en -realisatie, inclusief BTW-teruggave en aanvraag subsidie;
 • Verzorgen van je EPA-label (energielabel).


Onze dienstverlening betreft dus het duurzaamheidsadvies tot het implementeren van de maatregelen en het aanvragen van je nieuwe energielabel zoals eerder beschreven. 
Je kunt ons ook inschakelen als je niet het totaalpakket wenst maar slechts 1 of meerdere onderdelen wilt afnemen.

Wij hebben maar één doel!
Jouw woning verduurzamen op een manier die niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook aan jouw woongenot en financiële situatie! Onze unieke werkwijze is daar helemaal op toegespitst. We willen graag transparant zijn, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dat vinden we zélf namelijk ook prettig en belangrijk: geen vervelende verrassingen achteraf. Vandaar dat wij hieronder onze werkwijze en tarieven weergeven.

Voordelen Positief Wonen

Totale ontzorging

Deskundig advies

Besparen op de energielasten

Betrouwbare partners

Eén aanspreekpunt

Werkwijze en tarieven

In zes eenvoudige stappen naar een duurzame woning?

 1. Jouw wensen en doelen
  We brengen eerst jouw wensen en doelen in kaart. Daarvoor komt één van onze duurzaamheidsadviseurs bij jou thuis. Alleen zo kunnen wij jou écht leren kennen en ontdekken wat je precies wilt bereiken. Natuurlijk maken we ook een verslag van de technische staat van jouw woning en de mogelijkheden tot verduurzaming die deze biedt.

 2. Uitwerken van mogelijke oplossingen
  Na de kennismaking gaat jouw duurzaamheidsadviseur voor je aan de slag. Hij werkt een aantal mogelijke oplossingen voor je uit. Deze verwerkt hij in een duurzaamheidsrapport.

 3. Presentatie rapport
  Ook voor de presentatie van het rapport spreek je af met de duurzaamheidsadviseur. Samen nemen jullie de mogelijke oplossingen door. Je kunt nu aangeven welke aanpassingen het best bij jou passen. Zo weet je vooraf precies wat je kunt bereiken en welke kosten daaraan verbonden zijn. De prijzen in dit rapport zijn voorlopige prijzen welke met veel zorg tot stand zijn gekomen en een heel erg goede indicatie zijn!

  Tarief:
  stap 1 t/m 3
  (zie boven): € 500

 4.  Project begeleiding
  Besluit je direct door te pakken en werk te maken van de verduurzaming van je woning? Dan begeleiden we het volledige project voor je. Van de definitieve prijsopgave tot het aanvragen subsidie en de BTW teruggave (indien van toepassing). We leggen contact met leveranciers en zorgen dat zij hun afspraken nakomen. Daar hoef jij je geen zorgen om te maken: jouw duurzaamheidsadviseur regelt alles voor je. We stoppen pas als we de gestelde doelen behaald hebben.

 5. Evaluatie
  Zodra we alle gewenste maatregelen bij jou doorgevoerd hebben, nemen we de tijd voor een korte evaluatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die uiteraard stellen. Ook als je vindt dat we bepaalde dingen anders of beter hadden kunnen doen, horen we dat graag! Dankzij jou kunnen we blijven groeien en onze dienstverlening blijven verbeteren. Alvast bedankt hiervoor.

  Tarief:
   voor stap 4 en 5
  (zie boven): € 0,00

 6.  Energielabel?
  Komt jouw woning door de energiebesparende aanpassingen die je aangebracht hebt in aanmerking voor een beter energielabel of is er een andere reden, dan regelen we dat uiteraard ook graag voor je.

  Tarief:
   stap 6 vanaf € 299 ( > zie nieuw energielabel)

Mochten er nog vragen zijn of opmerkingen over onze werkwijze en/of tarieven dan kun je dit via ons contactformulier aan ons laten weten. Wij reageren dan uiterlijk binnen twee werkdagen, maar wij streven ernaar om dit zo snel als mogelijk te doen.

Liever zelf subsidie aanvragen?

Wil je geen gebruik maken van onze dienstverlening maar ben je op zoek naar een manier om zelf eenvoudig subsidie voor het verduurzamen van je woning aan te vragen? Dan kun je dat via onze portal regelen. De kosten hiervoor bedragen € 99,-.

> Bereken hier uw subsidie

Voordelen Positief Wonen

Totale ontzorging

Transparant

Eenvoudig aanvragen

Deskundig advies

Betrouwbare partners

Eén aanspreekpunt

Voordelen Positief Wonen

Totale ontzorging

Deskundig advies

Besparen op de energielasten

Betrouwbare partners

Eén aanspreekpunt

Twijfel je nog?

Je woning verduurzamen is een heel project. We begrijpen dan ook dat je vragen hebt, dat je opziet tegen de rompslomp en het ongemak tijdens de werkzaamheden en de kosten. Misschien vind je zonnepanelen op je dak wel oerlelijk of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen. Je bent niet de enige.

Daarom nodigen we je graag uit om kennis met ons te maken en ons al je vragen te laten beantwoorden. Iedere woning is namelijk anders, jouw wensen zijn niet hetzelfde als die van je buurman en standaard-oplossingen bestaan daarom niet.

Zodra wij ons advies aan jou uitgebracht hebben, weet je precies welke bezwaren we uit de weg kunnen ruimen én wat jouw rendement is. Je woning verduurzamen loont altijd!
Denk hierbij aan: het afremmen van klimaatverandering, lagere woonlasten én meer woonplezier.

Voordelen Positief Wonen

Totale ontzorging

Transparant

Eenvoudig aanvragen

Deskundig advies

Betrouwbare partners

Eén aanspreekpunt

Maak nu een afspraak met onze duurzaamheidsadviseur!