WTW

WTW = Warmte terugwinning

hergebruik warmte uit afvoerlucht of afvoerwater

  • Lagere maandlasten door lager stroom- en gasverbruik
  • stijging wooncomfort en woningwaarde
  • Ventilatie voorkomt schimmel- en vochtvorming

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

WARMTE TERUGWINNING BESPAART ENERGIE

Bij warmte terugwinning wordt er gebruik gemaakt van warmte uit de afvoerlucht of het afvoerwater voor de voorverwarming van ventilatielucht of warmwaterproductie.

Door de toepassing van mechanische ventilatie met een warmteterugwin unit kan er veel energie bespaard worden. Ook zorgt het voor meer comfort: van een koude luchtstroom is immers geen sprake meer. Met een douche-wtw wordt het warme afvoerwater slim benut door het te gebruiken voor de verwarming van koud tapwater.

Balansventilatie met wtw

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waarbij vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt aangevoerd. Zo ben je altijd verzekerd van een gezond klimaat in huis. In combinatie met een wtw-unit is dit ventilatiesysteem ook nog eens zeer energiezuinig. Balansventilatie met warmteterugwinning kent het minste warmteverlies van alle mechanische ventilatiesystemen.

Douche-wtw

Warm wegstromend douchewater blijft met een douche-wtw niet onbenut. De warmte wordt uit het afvalwater gehaald en gebruikt voor de verwarming van koud tapwater. Hierdoor hoeft de cv-ketel dus minder hard te stoken en wordt er zowel het milieu als energie mee bespaard.

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*