Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie is de sjaal van je huis!

  • snelle terugverdientijd (gem 3 jaar) en vergelijkbaar met 10% spaarrente
  • stijging wooncomfort en woningwaarde
  • besparing al snel 650 euro per jaar

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

“Spouwmuur isolatie is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren”

Als je op zoek bent naar een manier om je woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, is spouwmuurisolatie een goede optie. Door je spouwmuren te isoleren, houd je de warmte beter binnen en kun je flink besparen op je energierekening. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van spouwmuurisolatie en wat je kunt verwachten als je voor deze isolatiemethode kiest.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van je woning. Deze ruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Door isolatiemateriaal in de spouw te plaatsen, wordt de warmte beter binnen gehouden en voorkom je dat koude lucht van buiten naar binnen kan dringen. Het isolatiemateriaal wordt via kleine gaatjes de buitenmuur ingeblazen, waardoor er geen ingrijpende verbouwing nodig is en je woning binnen een dag geïsoleerd kan worden.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Door je spouwmuren te isoleren, profiteer je van verschillende voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Lagere energierekening: Doordat je woning beter geïsoleerd is, hoef je minder te stoken om de ruimte op een aangename temperatuur te houden. Dit scheelt flink op je energierekening.

Hoger wooncomfort: Je woning wordt beter geïsoleerd, waardoor de temperatuur beter gereguleerd wordt en er minder tocht ontstaat. Dit zorgt voor een hoger wooncomfort.

Betere geluidsisolatie: Spouwmuurisolatie zorgt niet alleen voor betere thermische isolatie, maar ook voor betere geluidsisolatie. Het geluid van buitenaf wordt minder goed doorgelaten, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast.

Verhoogde woningwaarde: Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Met spouwmuurisolatie verhoog je dus niet alleen het wooncomfort, maar ook de waarde van je woning.

Milieuvriendelijk: Doordat je minder energie verbruikt, draag je bij aan een beter milieu en verminder je de CO2-uitstoot.

Soorten spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie beschikbaar. Hieronder bespreken we de drie meest voorkomende:

EPS-parels

Dit is een veelgebruikt isolatiemateriaal dat bestaat uit kleine witte bolletjes van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Deze parels worden in de spouwmuur geblazen en vormen daar een isolatielaag.

Glaswol

Dit is een isolatiemateriaal dat bestaat uit glasvezels die aan elkaar zijn gebonden. Het materiaal heeft een goede isolatiewaarde en wordt vaak gebruikt bij het isoleren van spouwmuren.

Steenwol

Dit is een isolatiemateriaal dat is gemaakt van steenachtige materialen zoals basalt, diabaas of glas. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en wordt ook vaak gebruikt bij het isoleren van spouwmuren.

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor jouw spouwmuur is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de dikte van de spouwmuur, de aanwezigheid van vochtproblemen en de gewenste isolatiewaarde. Positief Wonen kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Advies spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is niet zomaar iets wat je even snel laat doen. Het is belangrijk om eerst te weten of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie en welk type isolatiemateriaal het beste past bij jouw woning en jouw wensen. Daarnaast is het van belang om te weten of er eventuele vochtproblemen zijn in de spouwmuur, aangezien dit problemen kan opleveren bij het isoleren. Om al deze zaken goed in kaart te brengen, bieden wij een uitgebreid adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  • De staat van de spouwmuur en de breedte van de spouw
  • De aanwezigheid van vochtproblemen in de spouwmuur
  • De mogelijkheden en beperkingen van spouwmuurisolatie voor jouw woning
  • Het type isolatiemateriaal dat het beste past bij jouw woning en wensen
  • De verwachte kosten en opbrengsten van de isolatie

Door een uitgebreid adviesgesprek aan te bieden, kunnen we je optimaal adviseren over de mogelijkheden en beperkingen van spouwmuurisolatie voor jouw woning. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost spouwmuurisolatie? 

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €15 en €30 per vierkante meter.

Zit er subsidie op spouwmuurisolatie? 

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Wat levert spouwmuurisolatie op? 

Spouwmuurisolatie levert verschillende voordelen op. Het zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energierekening doordat er minder warmte verloren gaat. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot. Bovendien wordt de woning comfortabeler doordat er minder tocht en geluid van buitenaf binnenkomt.

Wanneer spouwmuurisolatie? 

Spouwmuurisolatie kan het hele jaar door worden uitgevoerd, maar het beste moment is in de lente, zomer of herfst wanneer het niet te koud of te vochtig is.

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*