Isolatieglas

Isolatieglas

Minder kou door je ramen? Vervang enkel en dubbel glas door HR++ of triple glas

  • rendement van isolatieglas kun je vergelijken met een spaarrente van 6%
  • Je verhoogt je wooncomfort en woningwaarde tegelijk
  • Je bespaart gemiddeld 150-380 euro per jaar en 400 kilo Co2

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

Als je denkt aan manieren om je huis duurzamer te maken, is het installeren van isolatieglas een slimme keuze. Niet alleen zal het je helpen om energie te besparen en je energierekening te verlagen, het zal ook helpen om je huis comfortabeler te maken door de temperatuur beter te reguleren en geluid van buiten te verminderen. Bij Positief Wonen geven we isolatieglas advies om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw woning.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten met daartussen een laag lucht of gas. Deze tussenlaag zorgt voor isolatie, waardoor warmte beter wordt vastgehouden in de winter en buiten gehouden wordt in de zomer. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op je energierekening. Daarnaast helpt isolatieglas om geluid van buitenaf te verminderen, wat vooral handig is als je in een drukke buurt woont.

Isolatieglas kan in verschillende soorten en maten worden geleverd, afhankelijk van je behoeften en budget. Zo is er HR++ isolatieglas, wat een hoge isolatiewaarde heeft en extra dunne coatings bevat om de isolatie te verbeteren. HR+++ isolatieglas, ook wel triple glas genoemd, is nog beter geïsoleerd en heeft drie glasplaten in plaats van twee. Ook is er speciaal geluidsisolerend glas, wat ideaal is als je aan een drukke weg woont of als je veel geluidsoverlast hebt van buren of verkeer.

Isolatieglas installeren: waar moet je op letten?

Voordat je isolatieglas laat installeren, is het belangrijk om te bepalen welk type glas het beste is voor jouw woning en welke afmetingen je nodig hebt. Bij Positief Wonen helpen we je graag bij het maken van deze keuzes. We komen bij je langs om je huis te inspecteren en advies te geven over welk type glas het beste is voor jouw situatie. We nemen ook de afmetingen op en zorgen voor een offerte op maat, zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je kozijnen geschikt zijn voor isolatieglas. Als je oude kozijnen hebt, kan het zijn dat deze niet stevig genoeg zijn om het gewicht van het nieuwe glas te dragen. In dat geval kunnen we je adviseren over het vervangen van je kozijnen of het verstevigen ervan.

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Installeren van isolatieglas heeft vele voordelen voor jouw woning en je portemonnee. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Energiebesparing

Isolatieglas helpt je om energie te besparen, omdat je minder hoeft te stoken om je huis op temperatuur te houden. Hierdoor verlaag je je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Comfort

Isolatieglas zorgt ervoor dat de temperatuur in je huis beter gereguleerd wordt, waardoor het comfortabeler wordt om in huis te zijn. In de zomer blijft het lekker koel en in de winter blijft de warmte binnen.

Geluidsisolatie

Isolatieglas vermindert het geluid van buitenaf, wat vooral handig is als je in een drukke buurt woont of als je veel geluidsoverlast hebt van buren of verkeer.

Verhoogde waarde woning

Het installeren van isolatieglas kan de waarde van je huis verhogen, omdat het een duurzame investering is die bijdraagt aan een beter energielabel.

Minder condensatie

Isolatieglas voorkomt condensatie op je ramen, wat leidt tot een betere luchtkwaliteit in je huis en minder kans op schimmelvorming.

Advies voor isolatieglas

Bij het laten installeren van isolatieglas is het belangrijk om goed advies te krijgen over welk type glas het beste bij jouw woning past. Er zijn namelijk verschillende soorten isolatieglas op de markt, zoals HR++, triple glas en speciaal geluidswerend glas. Het juiste type glas hangt af van diverse factoren, zoals de isolatiewaarde van je huis, de ligging en de omgeving van je woning.

Bij Positief Wonen helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes. Onze ervaren adviseurs komen bij je langs om je huis te inspecteren en geven je een passend advies over welk type glas het beste bij jouw situatie past. We kijken hierbij niet alleen naar de isolatiewaarde van het glas, maar ook naar de stijl van je woning en de gewenste uitstraling van de ramen.

We bieden daarnaast niet alleen hoogwaardig isolatieglas aan, maar ook een volledige service. We zorgen voor een offerte op maat, regelen het inmeten en de installatie van het glas en zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt. Hierbij werken we uitsluitend met ervaren en gecertificeerde installateurs, zodat je verzekerd bent van een professionele installatie van het isolatieglas.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van isolatieglas en advies op maat ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost isolatieglas?

De kosten van isolatieglas hangen af van verschillende factoren, zoals het type glas, de afmetingen en het aantal ramen dat je wilt laten vervangen. Over het algemeen zijn de kosten van isolatieglas hoger dan die van standaard enkel glas, maar de investering kan zich op de lange termijn terugverdienen door een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Krijg je subsidie voor isolatieglas?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor het laten installeren van isolatieglas in je woning. Voorbeelden van subsidies zijn de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Het is raadzaam om goed te informeren naar de beschikbare subsidies en regelingen om optimaal te profiteren van de financiële voordelen van het investeren in isolatieglas.

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*