Stap 1 Inventarisatie

BTW teruggave

Ook al bent u geen ondernemer..

  • Alleen bij zonnepanelen
  • Onderdeel van dienst Uitvoering
  • Geen gedoe dus!

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

Zonnepanelen zijn vanaf 1 januari 2023 vrijgesteld van BTW

Duurzame energie is de doelstelling van de overheid voor 2050. Wind- en zonne-energie zijn hierbij de belangrijkste vormen van energie om dit te realiseren. Om de doelstelling te bereiken heeft de overheid een aantal regelingen om investeringen te stimuleren die je huis verduurzamen, zoals subsidies, speciale hypotheekmogelijkheden.
BTW teruggave op zonnepanelen was er daar een van.. Vanaf 1 januari 2023 zijn zonnepanelen en installatie vrijgesteld van BTW. Je kunt nog tot 1 juli 2023 BTW terugvragen voor in 2022 aangeschafte zonnepanelen.

Wanneer krijg je BTW terug?

Zonnepanelen zijn tot 31-12-2022 belast met 21% btw. Het bedrag aan btw voor zowel de panelen als installatiekosten kan je bij de belastingdienst terugvragen. Heb je je panelen aangeschaft na 1 januri 2023? Dan is teruggave niet meer mogelijk omdat er op zonnepanelen BTW vrijstelling geldt.
Aan terugvragen van BTW over in 2022 gekochte zonnepanelen zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

  • Op de factuur van je zonnepanelen dient je naam vermeldt te staan.
  • De energierekening moet uiteraard ook jou naam dragen.
  • De btw moet ook binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar teruggevraagd worden.

Heb je in het jaar 2022 zonnepanelen gekocht, dan is de deadline dus 1 juli 2023.
Het is best wel een klusje om de BTW terug te krijgen

Maak nu een afspraak (formulier) met een van onze duurzaamheidsadviseurs

BTW terugvragen over in 2022 gekochte zonnepanelen? Ik ben toch geen ondernemer..

Jawel. Als je zonnepanelen hebt gekocht in 2022 word je feitelijk aangemerkt als ondernemer. Geen paniek. Je kunt als particulier gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR). Wij leggen je graag even kort uit hoe dat werkt.
Als je aan deze regeling deelneemt is 1 keer aangifte doen voldoende. Je omzet mag alleen niet meer bedragen dan € 20.000,- per jaar, dus als je voor minder dan € 20.000,- aan zonnepanelen besteld, kom je hiervoor in aanmerking.
Je kan gebruik maken van deze regeling door je bij de belastingdienst aan te melden als ondernemer. Dit doe je door het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in te vullen en naar de belastingdienst te sturen.
Op dit formulier kan je aangeven of je gebruik wilt maken van de KOR.

Wanneer wel of geen gebruik maken van de KOR?

Geen gebruik maken van de KOR als je binnen 3 jaar weer zonnepanelen gaat aanschaffen of een onderneming gaat beginnen. Deze regeling duurt namelijk 3 jaar.
Na deze periode kan je hier pas mee stoppen. In deze periode kan je geen btw verrekenen of terugvragen.
Een uitzondering is als je omzet boven de € 20.000,- uitkomt.
Wanneer je dit doorgeeft aan de belastingdienst stopt de KOR.
Ben je niet van plan om binnen 3 jaar voor jezelf te beginnen of extra zonnepanelen te kopen dan was deze regeling interessant. Twijfel je? Kijk dan op de website van de belastingdienst of deze regeling ook voor jou de juiste keuze is.

Hulp nodig bij je BTW teruggave over in 2022 aangekochte panelen via ons? Klik hier

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*