advies verduurzamen woning

Duurzaamheidsadvies

 • Onafhankelijk en betrouwbaar
 • Opname- en inventarisatiegesprek
 • Uitgebreid duurzaamheidsrapport
 • Inschatting nieuw energielabel
 • Financieel advies
 • No cure no pay

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

Het verduurzamen van je woning is een belangrijk onderwerp geworden voor vrijwel iedereen met een woning. Het is van cruciaal belang om de impact van huizen op het milieu te verminderen, en verduurzaming van je woning kan hierbij helpen. Bij verduurzaming van je woning neem je maatregelen om je huis energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je huis en het vervangen van oude apparaten, zoals je cv ketel, door energiezuinige alternatieven. Duurzaamheidsadvies kan helpen bij het identificeren van de beste maatregelen voor jouw huis en bij het maken van keuzes die zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend zijn.

Waarom duurzaam wonen?

Duurzaam wonen is belangrijk vanwege de impact die huizen hebben op het milieu. Door huizen energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast kan duurzaam wonen ook financiële voordelen bieden, zoals lagere energierekeningen en een hogere waarde van je huis. Hieronder alle voordelen op een rij:

 • Op termijn bespaar je flink op de energierekening. De energiebesparing is zo groot dat je binnen een paar jaar de investering(en) in verduurzamende maatregelen al hebt terugverdiend.
 • Je draagt bij aan een groener milieu. Mede doordat je minder niet-duurzame stroom of gas gebruikt.
 • Je woning zal stijgen in waarde. Een investering in het verduurzamen van je woning zie je bijna altijd terug in de waarde van je huis.
 • Je energielabel wordt er een stuk beter op. Hierdoor kun je je woning in de toekomst met meer gemak verkopen.
 • Meer wooncomfort. Zo behoud je door isolatie meer warmte in huis en kun je de temperatuur in je woning beter regelen.
 • Ook is het verduurzamen van je woning een goede investering. Op je spaarrekening behaal je nauwelijks rendement. Het rendement dat je bijvoorbeeld op zonnepanelen krijgt is vaak een stuk hoger. Hierbij bereken je het in de vorm van kostenbesparing op je energie.

Al met al zijn er veel goede redenen om te kiezen voor duurzaam wonen en bij te dragen aan een betere toekomst.

duurzaamheidsadvies

Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun huis te verduurzamen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kunt verduurzamen, zoals het opwekken van duurzame energie, het isoleren van het huis en het verbeteren van de verwarming. Hieronder worden deze drie belangrijke aspecten van het verduurzamen van jouw huis verder uitgelicht.

Isolatie

Je woning isoleren is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de muren, de vloer en het dak. Hierdoor blijf warmte beter binnen en wordt er minder energie verbruikt om het huis te verwarmen. Ook het vervangen van enkel glas door HR++ of triple glas kan bijdragen aan een betere isolatie van je woning.

Verwarmen

Ook het verbeteren van de verwarming wordt gezien als een goede stap in het verduurzamen van je woning. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je oude, inefficiënte cv=ketel te vervangen door een moderne en energiezuinige variant. Ook het aanschaffen van een warmtepomp draagt bij aan het verduurzamen van je huis. 

Opwekken

Een van de meest effectieve manieren om je huis te verduurzamen is door zelf duurzame energie op te wekken. Dit kan je door door bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler op het dak te installeren. Op deze manier verklein je de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bespaar je enorm op de energiekosten.

Welke mogelijkheden voor duurzaam wonen het beste bij jou passen, hangt af van jouw voorkeuren en financiële situatie. Wil je bijvoorbeeld graag zelf energie opwekken? Dan zijn zonnepanelen of een zonneboiler wellicht interessante opties. Wil je liever warmte binnen houden? Dan is het isoleren van je vloer of dak de juiste oplossing.

Hoe financier ik het verduurzamen van mijn woning?

Er zijn verschillende manieren om het verduurzamen van je woning te financieren. Hieronder staan enkele opties:

 • Veel gemeenten en provincies bieden subsidies en regelingen aan om huiseigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Deze subsidies kunnen worden gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen, isolatiematerialen en andere duurzame maatregelen.
 • Er bestaan verschillende leningen waarmee je tegen een lage rente kunt investeren in energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld een energiebespaarlening of een duurzaamheidslening.
 • Het is ook mogelijk om bij het afsluiten of oversluiten van je hypotheek extra geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. Hierdoor profiteer je van lagere rente op je hypotheek.
 • De overheid heeft de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) in het leven geroepen. Deze subsidie kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het financieren van zonnepanelen, isolatiemateriaal en meer.

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende financieringsmogelijkheden. Deze mogelijkheden worden natuurlijk ook besproken in ons advies over huis verduurzamen. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Klik dan hier.

Waarom advies voor verduurzamen woning?

Het is begrijpelijk dat het verduurzamen van je woning een grote stap kan zijn en het kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Daarom kan het raadplegen van een duurzaamheidsadviseur als Positief Wonen een goed idee zijn. Wij kunnen je helpen bij het identificeren van de meest effectieve maatregelen voor jouw woning en situatie, rekening houdend met jouw wensen en budget. Met onze expertise en ervaring op het gebied van duurzame oplossingen, kunnen wij je adviseren over zaken als isolatie, duurzame energiebronnen en efficiënte verwarmingssystemen. Door het volgen van deskundig advies kun je ervoor zorgen dat de investeringen die je doet, op de lange termijn ook echt hun vruchten afwerpen en een duurzamere levensstijl mogelijk maken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost verduurzamen woning?

De kosten van het verduurzamen van een woning kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en locatie van de woning en de specifieke maatregelen die worden genomen. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Het is belangrijk om te vermelden dat sommige verduurzamingsmaatregelen in aanmerking komen voor subsidies of belastingvoordelen, waardoor de uiteindelijke kosten lager kunnen uitvallen.

Wat valt onder verduurzamen woning?

Verduurzamen van een woning omvat het nemen van verschillende maatregelen om de energie-efficiëntie van de woning te verbeteren, het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Enkele voorbeelden van verduurzamingsmaatregelen zijn: isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen, zonnepanelen, waterbesparing, ventilatie en het gebruik van duurzame materialen.

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*