Energielabel

Energielabel

Voor jezelf of je klant

 • Scherp geprijst
 • Nieuw! Maatwerklabel met garantie!
 • Snelle doorlooptijd (3-5 dagen)
 • Landelijke dekking
 • Korting op rente en meer leencapaciteit!
 • Verplicht bij verkoop/verhuur woning
Vanaf
€ 249

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is

Een energiezuinige woning heeft minder energiekosten en biedt meer comfort. Voor de verkoop of verhuur van jouw woning heb je verplicht een energielabel nodig.

Stap 1

Extra rentekorting en meer leencapaciteit

Als alle werkzaamheden volledig naar je wens zijn uitgevoerd, verzorgen wij ook graag je nieuwe EPA Energielabel. Als deze op B of lager uitkomt kan dat effect hebben op je hypotheekrente en zakken je maandlasten extra.

Vanaf januari 2024 wordt het Energielabel landelijk onderdeel van de leennorm!

Het energielabel gaat een grote rol spelen bij de hoogte van de hypotheek. Wat betekent dit voor jouw als klant vanaf 1 januari 2024?

De wijzigingen stimuleren vooral het verduurzamen van de woning. Nog niet eerder speelde het energielabel een rol bij de maximale leencapaciteit. Dat vinden wij natuurlijk een goede ontwikkeling. Zo kun je voor een super energiezuinig huis met A++++ tot € 50.000,- meer lenen. En als je een huis met label E, F of G gaat verduurzamen tot € 20.000,-!

Belangrijkste normen op een rijtje

 • De leenruimte is afhankelijk van het energielabel.
 • De standaardnorm is energielabel E, F of G.
 • De leenruimte voor energielabel E, F of G wordt lager dan in 2023.
 • Voor het verduurzamen van de woning kunnen hogere bedragen geleend worden voor de slechtere labels.
 • Voor woningen met een beter energielabel is de leenruimte hoger.

Wil je meer informatie, tabellen en voorbeelden, klik hier (PDF)

Bestel hier je nieuwe EPA Label of wil je meer weten over EPA labels en de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de soort woning, woonoppervlak en eventuele andere wensen.

Stap 5 Rentekorting

Energielabel woningen

Het energielabel helpt je om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het laat je zien hoe zuinig je huis is, en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Als je je huis gaat verkopen of (opnieuw) verhuren moet je een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heb je dat niet, dan riskeer je een boete.

Benieuwd naar het energielabel van je huis? Op ep-online.nl is het reeds geregistreerde label terug te vinden, samen met de datum tot wanneer het label geldig is. Of doe een aanvraag, in de eerste stap laten we je bestaande label zien..

Direct een energielabel aanvragen bij ons? Klik dan hier voor jouw energielabel.

Waarom een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document (pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven. Met een energielabel B of lager kun je ook korting krijgen op je hypotheekrente. Zo dalen niet alleen je energielasten door verduurzamen, maar ook je hypotheeklasten. Mooi meegenomen toch?

Huis verkopen = verplicht energielabel tonen

Als je je huis gaat verkopen, dan moet je aan de koper laten zien welk energielabel jouw woning heeft. Je moet de labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in advertenties waarin je huis te koop wordt aangeboden, bijvoorbeeld op Funda of Facebook. En je moet het label aan de koper overhandigen op het moment van overdracht. Doe je dat laatste niet, dan kun je een boete krijgen.

Energielabel voor kopers

Ga jij een huis kopen? Dan is de koper verplicht om jou het energielabel van de woning te geven. Dit energielabel geeft je veel inzicht in hoe energiezuinig de woning is. Heeft het huis van jouw dromen nog niet zo’n goed label? Dan kun je op het energielabel ook nalezen wat de mogelijkheden voor verbetering zijn. Hou daar rekening mee bij het bepalen van een bod op het huis én bij het afsluiten van de hypotheek. Voor energiebesparende maatregelen kan je namelijk extra geld lenen via je hypotheek. Lees daarover meer op Extra hypotheekruimte voor energiebesparing.

Energielabel voor (ver)huurders

Verhuis je naar een huurwoning? Ook dan heb je recht op een energielabel. Woningcorporaties en andere verhuurders moeten het energielabel overhandigen wanneer zij een woning gaan verhuren. Een zuinige woning krijgt meer huurpunten. Voor de huurpunten wordt gekeken naar het energielabel: dat meet namelijk hoe energiezuinig een woning is.

Ga je je huis verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om een energielabel te laten zien.

Een koper of huurder ziet aan het energielabel in één oogopslag hoe energiezuinig de woning. En dat is waardevolle informatie, want in een energiezuinig huis woon je goedkoper doordat je een lagere energierekening hebt. Als je korting wil ontvangen op je hypotheek heb je ook een energielabel nodig die minimaal B of lager aangeeft.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is, vergeleken met soortgelijke woningen. Er zijn verschillende klassen: energielabel A++++ (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig).

Het energielabel wordt in 5 stappen vastgesteld:

 1. Geef aan wanneer het jou het beste uitkomt. Wij gaan ons uiterste best doen om de gecertificeerde energieadviseur in te plannen, die op jouw gewenste tijdzone beschikbaar is.
 2. De energieadviseur komt bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Het bezoek duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van hoe makkelijk of moeilijk de kenmerken te vinden zijn.
 3. De energieadviseur registreert het energielabel in de database EP-online.
 4. Je ontvangt van de WPA adviseur een pdf (document) met het label. Dit label is 10 jaar geldig.
 5. Je betaalt ons. Wij verrekenen met de EPA energie adviseur.

Tarieven

Inclusief BTW en exclusief opslagen voor airco, spoed etc.
AppartementTussen/hoek/2 kapperVrijstaand
0 t/m 50 m²€ 249€ 275€ 300
51 t/m 100 m²€ 275€ 300€ 325
101 t/m 150 m²€ 300€ 325€ 350
151 t/m 200 m²€ 325€ 350€ 375
Meer dan 200 m²€ 325 + € 1,50 per m²€ 350 + € 1,50 per m²€ 375 + € 1,50 per m²
Exclusief BTW
Utiliteit
0 t/m 99 m²€ 475
100 t/m 249 m²€ 575
250 t/m 499 m²€ 725
500 t/m 999 m²€ 875
1000 t/m 1499 m²€ 975
1500 t/m 1999 m²€ 1.075
Stap 6 Geniet

Stap 2

Genieten van lagere lasten en meer comfort!

Vanaf nu hoef je alleen nog maar achterover te blijven hangen (want dat deed je al met onze diensten..) en te genieten van je hogere woningwaarde en lagere energie- en hypotheeklasten. En van het verhoogde comfort in je huis natuurlijk, naast het positieve gevoel dat je krijgt van het bijdragen aan een beter milieu en een betere wereld. Positief Wonen noemen we dat!

De voordelen van verduurzamen met Positief Wonen

Onze unieke werkwijze levert altijd betere duurzaamheidsresultaten

Direct lagere maandlasten

Energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning, zorgen ervoor dat je (klant) minder energie verbruikt. Hierdoor wordt de energierekening en dus de maandlasten, een stuk lager

Wooncomfort

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis. Je profiteert in de zomer van een koel huis en in de winter juist van de warmte. Een woning met goede vloerisolatie is heel comfortabel tegen koude voeten!

Ontwikkeling woningwaarde

Door je huis te laten isoleren, krijgt je huis een beter energielabel. Uit onderzoek blijkt dat woningen met een energielabel A, B of C voor een hogere prijs worden verkocht dan woningen met een energielabel D.

Courantere woning

Verduurzaming verbetert ook de verkoopbaarheid van de woning. Een goed geïsoleerde woning is sneller en makkelijker te verkopen en dat is een geruststellende gedachte.

Veel subsidies en leningen

Verbeterde Nibud Leennorm 2024 biedt tot €50.000,- meer leencapaciteit! EBB of 106% EBV? Energiebepaarlening of spaargeld inzetten? Wanneer krijg ik welke subsidie? Wij en bij ons aangesloten adviseurs kennen alle mogelijkheden.

Actieve bijdrage aan beter milieu

Bij het gebruik van energie komt er CO2 vrij, wat het broeikaseffect versterkt. Door energiebesparende maatregelen in een woning wordt de CO2-uitstoot verlaagd en verbeter je het klimaat.

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een Persoonlijk Duurzaamheids Advies te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

We hanteren labelgarantie in ons maatwerk labeladvies. Je bespaart op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Gegarandeerd!

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*