Advies

Voor jezelf of je klant

  • Onafhankelijk en betrouwbaar
  • Opname- en inventarisatiegesprek
  • Uitgebreid duurzaamheidsrapport
  • Inschatting nieuw energielabel
  • Doornemen rapport en richtprijzen
  • No cure no pay
Compleet
€ 399

De stappen van A tot Zorgeloos verduurzamen

Geen woning is gelijk, dus verduurzamen we op maat. Zo komen we stapsgewijs tot het verlagen van uw maandlasten!

Stap 1

Inventarisatie van je wensen

Wat kan ik doen om  te besparen op mijn energie- en hypotheeklasten en welke maatregelen moet ik daar voor treffen? En belangrijker nog, hoe financier ik die uitgave dan? Dat zijn de vragen die we bij je willen wegnemen in het inventarisatiegesprek.

Wellicht heeft je financieel adviseur al uitgebreid met je over de financieringsmogelijkheden gesproken en weet je precies wat je kunt (bij)lenen om de vaak hoge investering van verduurzamen te kunnen bekostigen. De bij Positief Wonen aangesloten financieel adviseurs weten naast alle financiële oplossingen ook veel over verduurzamen. Ze hebben namelijk hun focus hier op gericht. Maar je financieel adviseur kan ook onze duurzaamheidsadviseur hiervoor inschakelen of je maakt zelf een afspraak met ons.

Meer weten over financieringsmogelijkheden? Of liever meteen een afspraak maken met een financieel adviseur met focus op verduurzaming?

Kosten voor deze stap zijn vaak gratis of zijn verwerkt in de adviesfee van je eigen adviseur.

Stap 1 Inventarisatie
Stap 2 Bezoek

Stap 2

Onze duurzaamheidsadviseur bezoekt je woning

Alvorens wij een op maat gemaakt duurzaamheidsrapport kunnen opmaken willen we eerst graag jou woning persoonlijk bezoeken voor een fysieke opname.

Je eigen financieel adviseur of makelaar kan hiervoor een afspraak met ons inplannen of hij is zelf ook de duurzaamheidadviseur. We gebruiken hier een uitgebreid inventarisatiemodel voor waarmee we alle onderdelen van verduurzamen aantikken.

We meten de ruimtes in, kijken naar de mogelijkheden de luchtkwaliteit te verbeteren, beoordelen de staat en capaciteit van de bestaande energiebronnen of isolatiemaatregelen en schatten bijvoorbeeld de grootte van uw dak alvast in voor het plaatsen van zonnepanelen, zonneboiler etc.

Op basis van deze informatie maken we een uitgebreid duurzaamheidsrapport waarin je via het Trias Energetica model precies weet wat je het beste kunt doen om te besparen, wat de terugverdientermijn is en welke besparing het oplevert.  En weet je hoeveel Co2 uitstoot je gaat verminderen. Uiteraard geven wij de richtprijzen er meteen bij. Definitieve offertes volgens na schouwing op locatie. Ook weet je meteen welk nieuw EPA energielabel je na de aanpassingen waarschijnlijk zult krijgen, wat weer nodig is om een eventuele rentekorting op je hypotheek te krijgen.

De kosten voor deze fase zijn meestal verwerkt in de adviesfee van je eigen adviseur of hij belast die aan je door. Bij no cure, no pay!

Stap 3

Bespreken van ons advies en offertes

Na het uitwerken van het advies door onze duurzaamheidsadviseur en het opvragen van richtprijzen maken wij daar een mooi rapport van.

Wij (of je eigen adviseur) maakt een nieuwe afspraak met je om alles in detail door te nemen. Ook zijn financiële advies kan dan meteen worden besproken. Zo weet je precies waar u aan toe bent. Wat ga ik investeren? Hoeveel dalen mijn maandlasten? Hoeveel CO2 bepaar ik? Alles wordt dan duidelijk. Indien gewenst kunnen vervolgafspraken worden gemaakt en offertes voor de verschillende deeloplossingen worden besteld.

Kosten voor deze stap zijn al verrekend in de adviesfee.

Stap 3 Bespreking
Stap 4 Installatie

Stap 4

Installatie en begeleiding

Als je na het bespreken van het duurzaamheidsrapport en alles rondom de financiering ervan duidelijk is, zou je ons opdracht kunnen geven om een en ander in gang te zetten.

Je financieel adviseur vraagt indien nodig de hypotheekofferte aan en jou project wordt overgedragen aan een projectbegeleider die de installateurs benaderd om de werkzaamheden in te plannen en uit te voeren. Wij blijven hierin je aanspreekpunt en begeleiden de uitvoering van de installatiewerkzaamheden. Wij ontzorgen je daarbij zoveel mogelijk. Dus ook de subsidies worden aangevraagd,  en de installatiewerkzaamheden worden gecoördineerd.  Pas als je helemaal tevreden bent, zijn wij het ook. Een van onze unieke Positief Wonen Garanties!

De kosten van deze fase zijn meestal onderdeel van het totaaladvies. Maak je geen gebruik van de adviesfase, maar doen we alleen de begeleiding van via ons bestelde oplossingen, rekenen we geen extra kosten en worden we betaald uit marges van de bestelde oplossingen.

Stap 5

Extra rentekorting met een nieuw energielabel

Als alle werkzaamheden volledig naar je wens zijn uitgevoerd, verzorgen wij ook graag je nieuwe EPA Energielabel. Als deze op B of lager uitkomt kan dat effect hebben op je hypotheekrente en zakken je maandlasten extra.

Maar dat had je duurzaamheidsadviseur je natuurlijk al uitgelegd. Positief Wonen beschikt over een eigen EPA Energielabeldienst en kan je hier ook tegen een uiterst scherp tarief ontzorgen. Als je EPA Label lager uitkomt, stijgt de waarde van je huis en gaat de rente bij sommige banken omlaag. Extra mooi meegenomen toch?

Bestel hier je nieuwe EPA Label of wil je meer weten over EPA labels en de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de soort woning, woonoppervlak en eventuele andere wensen.

Stap 5 Rentekorting
Stap 6 Geniet

Stap 6

Genieten van lagere lasten en meer comfort!

Vanaf nu hoef je alleen nog maar achterover te blijven hangen (want dat deed je al met onze diensten..) en te genieten van je hogere woningwaarde en lagere energie- en hypotheeklasten. En van het verhoogde comfort in je huis natuurlijk, naast het positieve gevoel dat je krijgt van het bijdragen aan een beter milieu en een betere wereld. Positief Wonen noemen we dat!

De voordelen van verduurzamen met Positief Wonen

Onze unieke werkwijze levert altijd betere duurzaamheidsresultaten

Direct lagere maandlasten

Energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning, zorgen ervoor dat je (klant) minder energie verbruikt. Hierdoor wordt de energierekening en dus de maandlasten, een stuk lager

Wooncomfort

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis. Je profiteert in de zomer van een koel huis en in de winter juist van de warmte. Een woning met goede vloerisolatie is heel comfortabel tegen koude voeten!

Ontwikkeling woningwaarde

Door je huis te laten isoleren, krijgt je huis een beter energielabel. Uit onderzoek blijkt dat woningen met een energielabel A, B of C voor een hogere prijs worden verkocht dan woningen met een energielabel D.

Courantere woning

Verduurzaming verbetert ook de verkoopbaarheid van de woning. Een goed geïsoleerde woning is sneller en makkelijker te verkopen en dat is een geruststellende gedachte.

Veel subsidies en leningen

€ 9.000 EBB of 106% EBV? Energiebepaarlening of spaargeld inzetten? Wanneer krijg ik welke subsidie? De bij ons aangesloten adviseurs kennen alle mogelijkheden.

Actieve bijdrage aan beter milieu

Bij het gebruik van energie komt er CO2 vrij, wat het broeikaseffect versterkt. Door energiebesparende maatregelen in een woning wordt de CO2-uitstoot verlaagd en verbeter je het klimaat.

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*