Dakisolatie

Dakisolatie

Een warmer huis en toch een lagere energierekening..

  • Rendement van dakisolatie kun je vergelijken met een spaarrente van 8%
  • Je verhoogt je wooncomfort en woningwaarde tegelijk
  • Je bespaart gemiddeld 750 euro per jaar (10-15%)

Onafhankelijk advies

Jij of je adviseur schakelt ons in om onafhankelijk een duurzaamheidsrapport te maken. We zijn dus geen verkopers van deeloplossingen, maar geven een totaaladvies en zoeken daar de beste installatiepartners tegen de scherpste prijs bij.

Totaal ontzorgd

We nemen naast het advies ook de rompslomp rondom begeleiden, installeren en subsidies voor onze rekening. We blijven je enige aanspreekpunt gedurende het hele proces.

Garanties en zekerheid

Je bespaart minimaal 50 euro per maand op je energielasten, gaat een positieve bijdrage aan het milieu leveren en je woonplezier verhoogt. Zo niet, hoef je ons ook niet te betalen!

“Een huis zonder dakisolatie is één van de grootste energieverspillers”

Dakisolatie is essentieel voor energie-efficiëntie en duurzaamheid in gebouwen. Een groot deel van de warmte in een huis of gebouw ontsnapt namelijk door het dak. Dit resulteert in onnodig hoge stookkosten en een verhoogde uitstoot van broeikasgassen. Dakisolatie helpt om de warmte binnen te houden tijdens koude seizoenen en om de warmte buiten te houden tijdens warme seizoenen, waardoor de behoefte aan verwarming en koeling wordt verminderd. Dit leidt niet alleen tot besparingen op de energierekening, maar draagt ook bij aan een verminderde ecologische voetafdruk en een gezondere leefomgeving.

De voordelen van dakisolatie

Dakisolatie is een belangrijke investering voor elk huis. Het kan helpen om de energierekening te verlagen of de woning comfortabeler te maken. Daarnaast heeft dakisolatie nog veel meer voordelen. Hieronder geven we een aantal van de belangrijkste voordelen.

  • Meer wooncomfort: er zullen minder temperatuurschommelingen in huis zijn, waardoor de temperatuur in huis aangenamer én regelmatiger is. Dat betekent dat het in de winter warm blijft maar in de zomer juist koel.
  • Lagere energierekening: dankzij een goede dakisolatie bespaar je flink op de energiefactuur. Er lekt namelijk minder warmte weg, waardoor je minder hard hoeft te stoken om een aangename temperatuur in huis te realiseren.
  • Minder geluidsoverlast: dakisolatie draagt sterk bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, bijvoorbeeld van vliegtuigen, lawaaiige buren of verkeer op straat.
  • Waardestijging van je woning: goede dakisolatie zorgt ervoor dat uw huis meer waard wordt. Eventuele kopers zullen het waarderen dat de energierekening lager is en daardoor meer willen investeren in de koop. 
  • Beter energielabel: ook draagt dakisolatie bij aan een aanzienlijk beter energielabel voor je woning, waardoor de woningwaarde stijgt.
  • Geen schimmels en ongedierte meer: het verbeterde leefklimaat zorgt ervoor dat schimmels en ander ongedierte haast geen kans meer krijgt.

Al met al zijn er tal van voordelen verbonden aan dakisolatie. Het verlaagt niet alleen de energierekening, maar zorgt ook voor een verhoogd comfort in huis en is een milieuvriendelijke keuze. Daarom is het aan te raden om te investeren in dakisolatie voor een duurzamer en comfortabeler huis.

Soorten dakisolatie: welke kies je?

Er zijn verschillende soorten dakisolatie waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je budget, dakconstructie en persoonlijke voorkeur.

Dakisolatie binnenzijde of buitenzijde?

Een veel voorkomende vorm van dakisolatie is isolatie aan de binnenzijde van het dak, waarbij isolatiemateriaal tegen het dakbeschot wordt bevestigd en afgewerkt met gipsplaten. Dit is een relatief goedkope en gemakkelijke manier om je dak te isoleren, maar het kan wel ten koste gaan van de beschikbare ruimte in huis. Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak is een duurdere optie, maar biedt wel betere isolatiewaarden en beschermt de dakconstructie tegen weersinvloeden. Hierbij wordt isolatiemateriaal tegen de dakbedekking aangebracht en afgewerkt met bijvoorbeeld dakpannen. Het voordeel hiervan is dat het dak niet opwarmt door de zon, waardoor de binnentemperatuur in de zomer aangenaam blijft.

Soorten dakisolatie

Er zijn verschillende soorten dakisolatie beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder geven we de meest voorkomende vormen van dakisolatie.

Glas- of steenwol

Een veelgebruikte vorm van dakisolatie is glaswol of steenwol, dat zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dak kan worden aangebracht. Deze materialen zijn relatief goedkoop en bieden goede isolatiewaarden. 

PIR of PUR isolatie

Een alternatief is PIR of PUR isolatie, dat een hogere isolatiewaarde heeft en minder dik hoeft te zijn dan glaswol of steenwol. Deze materialen worden voornamelijk aan de buitenzijde van het dak geplaatst, omdat ze gevoeliger zijn voor vocht en dampdiffusie. 

EPS of XPS isolatie

Dit is een isolatiemateriaal dat bestaat uit polystyreen en wordt voornamelijk gebruikt bij platte daken. XPS is sterker en druk vaster dan EPS isolatie, maar ook iets duurder.

Isolerende dakpannen

Je kunt daarnaast ook kiezen uit isolerende dakpannen. Dit zijn dakpannen met een geïntegreerde isolatielaag. Ze zijn duurder dan gewone dakpannen, maar bieden wel goede isolatiewaarden en zijn gemakkelijk te plaatsen.

Welke soort dakisolatie het meest geschikt is, hangt af van diverse factoren, zoals de dakconstructie, het beschikbare budget en persoonlijke voorkeur. Het is daarom aan te raden om je goed te laten adviseren door een specialist.

dakisolatie advies

Dakisolatie advies

Als je overweegt om je dak te isoleren, kan het handig zijn om advies in te winnen van een duurzaamheidsadviseur. Wij kunnen je namelijk helpen bij het maken van de juiste keuze dakisolatie. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je investering in dakisolatie ook echt bijdraagt aan een duurzamere woning.

Wij kunnen je bijvoorbeeld adviseren over welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw dak en situatie. Hierbij kijken we onder andere naar de isolatiewaarde, de dikte van het materiaal en de prijs. Daarnaast kunnen we helpen bij het voorkomen van koudebruggen en adviseren we over de plaatsing van de isolatie. 

Kortom, een duurzaamheidsadviseur als Positief Wonen kan je helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft dakisolatie. Door onze kennis en ervaring kun je er zeker van zijn dat je investering in dakisolatie bijdraagt aan een duurzamere woning en een lagere energierekening. Vraag nu een onafhankelijk dakisolatie advies aan bij Positief Wonen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Krijg ik subsidie op dakisolatie?

Ja, het is mogelijk om subsidie te krijgen op dakisolatie. In Nederland zijn er verschillende regelingen die subsidies of andere financiële ondersteuning bieden voor duurzame maatregelen, waaronder dakisolatie. Een aantal van deze subsidies zijn Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Hoeveel bespaar je met dakisolatie?

Hoeveel je bespaart met dakisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van het materiaal, de oppervlakte van het dak en de huidige staat van de dakconstructie. Over het algemeen kan dakisolatie zorgen voor een besparing op de energierekening tussen de 10% en 30%.

Bespaar en draag bij aan een duurzame wereld

Doe nu mee!

Contact met Positief Wonen

Ik ben Ilona. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt…

Volg ons op social media

Of stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.